Grooblue

Onze Aanpak

Het blauwe groeimodel is geïnspireerd op het Harvard Growth Culture Model. Een organisatie is een optelsom van mensen. Onderzoek toont aan dat organisaties die een heldere purpose hebben en waar de mens centraal staat succesvoller zijn dan bedrijven die alleen gericht zijn op groei van winst of omzet (Harvard Business Review, 2018 en Net Positive Employee Barometer, 2023).

Blauwe groeimodel

Purpose

• Duurzame purpose
• Heldere (ESG) strategie en doelen
• Uitdagende en duurzame KPI’s

People

• Inclusieve en veilige basis
• Van ego-systeem naar eco-systeem
• Gedeelde waarden

Planet

Klimaatdoelen en wetgeving
• Inzicht door nulmeting en materialiteitsanalyse
• Duidelijke klimaatstrategie

Blauwe groei is gebaseerd op drie pijlers

Purpose

Voor blauwe groei heb je een inspirerende purpose nodig, vertaald naar een heldere strategie met Environment, Social en Governance (ESG) pijlers en doelstellingen. Zo staat er een duidelijke richting die iedereen inspireert en aanzet tot actie. We gebruiken hiervoor de sustainable development goals (SDG’s) en de B Corp meetmethode.

People

Een inclusieve en mensgerichte werkomgeving levert betere resultaten op. Zo ontwikkel je een duurzame groeicultuur waar iedereen op een veilige manier kan excelleren. Blauwe groei kan alleen als iedereen een leider is. Zelfreflectie en eigenaarschap staan aan de basis. We bewegen zo van ego-systeem naar eco-systeem.

Planet

De druk om te voldoen aan klimaatdoelen en wetgeving neemt razendsnel toe. Een bedrijfsstrategie die hier geen rekening mee houdt, loopt het risico achter te blijven en niet toekomstbestendig te zijn. Hoe bepaal je waar de focus moet liggen? Het begint allemaal met inzicht. Om te weten waar je naartoe wilt bewegen, moet iedereen begrijpen waar je nu staat.

Eerste stap: blauwe groei scan

We starten met een blauwe groei scan. Zo wordt direct duidelijk waar de kansen liggen voor toekomstgerichte groei. Op basis van deze meting maken we gezamenlijk een plan van aanpak en implementeren we deze op een resultaatgerichte manier.

Benieuwd waar jouw organisatie staat?