Grooblue

Over ons

Aan de basis van Grooblue staat de blauwe economie (Gunter Pauli). Blauwe economie is een andere manier van economisch denken. Zij is gebaseerd op hoe de natuur werkt en gaat uit van samenwerking in plaats van concurrentie. Zo werkt dat ook voor organisaties, die op een blauwe, duurzame manier kunnen groeien. Groei vanuit samenwerking: wederzijdse afhankelijkheid, zorg voor jezelf, elkaar en voor anderen, voor de aarde. Wij geloven dat mensen binnen organisaties een essentiële rol spelen om onze wereld voor nu en later leefbaar te houden.

ONZE MISSIE: Wij zetten alle mensen in organisaties in beweging om bij te dragen aan een betere wereld

Emilie van Ittersum

People & Culture

Emilie is organisatiepsycholoog en specialist op people en culture.
Zij weet hoe je een groeicultuur kunt neerzetten om verandering teweeg te brengen.
Zij gelooft dat met oprechte aandacht voor je medewerkers je als bedrijf echt duurzaam kan groeien.

Zij heeft gewerkt bij Arthur D Little, Ahold en Swapfiets en was mede-oprichter en Partner van HR adviesbureau Bunchmark. Haar energieboost haalt zij uit zingen in een Amsterdams koor.

Alice Muurlink

Impact strategie & Internal branding

Alice is specialist in het bouwen van ‘communities’ en duurzame marketing. Zij weet hoe je communiceert over duurzaamheid. Het startpunt is daarbij altijd een inspirerende purpose gedragen door iedereen. Alice gelooft dat we alleen samen een betere wereld kunnen maken. Dat betekent elke dag kiezen voor blauwe groei. Als B Keeper helpt zij B Corps om hun duurzame pijlers verder te laden in de organisatie. Met haar aanstekelijke enthousiasme krijgt zij mensen in beweging. 

In haar rol als marketeer heeft zij ruime ervaring in tech en duurzame mobiliteit. Positieve energie haalt zij door het hele jaar door te zwemmen in de blauwe zee.

Hanna Huisman

Impact & Measure

Hanna heeft brede commerciële ervaring in verschillende bedrijven.
Zij is opgegroeid in een familiebedrijf en gelooft dat impact ondernemerschap de manier is waarop welvaart en welzijn weer met elkaar in balans worden gebracht.

Door haar ervaring bij onder andere Jeugdfonds Sport & Cultuur en British Telecom beweegt zij zich als B Leader als een spin het web om het maken van positieve impact te verankeren in organisaties. ESG Roadmaps en/of BIA tools worden gebruikt zij hierbij als uitgangspunt. Zoek je Hanna, dan staat ze op de tennisbaan.

Noor Hendriks

Impact strategie & Internal branding

Noor is een echte aanjager van de duurzame transformatie. Ze weet de soms ingewikkelde materie simpel en verbindend te brengen door te enthousiasmeren om groot te denken maar klein te doen. Iedereen heeft invloed op het resultaat, en die invloed is vaak groter dan je denkt. Met haar jarenlange commerciële ervaring bij grote bedrijven zoals Nike en Pepsico, maar ook in het MKB, snapt ze de hedendaagse uitdagingen waar bedrijven mee worstelen. Met haar overgave en enthousiasme weet ze hierin te laveren en mensen mee te krijgen om echt positieve impact te maken.

Wil je Noor eens in een heel andere versie zien, kom dan naar de lokale toneelvereniging in Muiden! 

Sabine Kam

People & Culture

Sabine is ontwikkelingspsycholoog en specialist op het gebied van people en culture en gelooft dat maximale impact onlosmakelijk verbonden is met de drie pijlers van profit, purpose én people. Met haar rijke HR-ervaring bij bedrijven zoals Ahold en HEINEKEN en haar passie voor het laten groeien van mensen en organisaties, weet zij op een efficiënte en inspirerende manier het verschil te maken voor zowel mensen als organisaties. Ook speelt Sabine graag een rol in de zoektocht naar het morele kompas van zowel de organisatie als de individu. Want wanneer je echt weet waar je voor staat, wordt het pas echt leuk en impactvol.

Om mensen en organisaties hiervan bewust te maken en tot nieuwe inzichten te brengen, maakt Sabine naast haar adviesrol ook gebruik van het spiegelen met paarden (paardencoaching).